Η Ziraat Bank,φοβάται τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τις επιφυλάξεις του για την επένδυση που έχει πραγματοποιήσει η Ζiraat Bank στην Ελλάδα εξέφρασε ο διοικητής της τουρκικής τράπεζας Τζαν Ακίν Τσαγλάρ, που τόνισε οτι παρουσιάζονται πολλά εμπόδια στην επένδυση αυτή. » Εμείς αν επιχειρήσουμε να εξαγοράσουμε κάποια ελληνική τράπεζα, φοβόμαστε οτι δεν θα μας υποδεχθούν τοσο καλά, όσο συνέβη το αντίθετο όταν εξαγόρασαν εκείνοι την Finansbank. Γι’ αυτό ακόμα και αν θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιες επενδύσεις οι οποίες θα σκεφτόμασταν οτι θα είχαμε κέρδος, εμείς τώρα τις κοιτάμε με επιφύλαξη» δήλωσε ο Τσαγλάρ στα εγκαίνια του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ερμπιλ στο Βόρειο Ιράκ.

Ο Τσαγλάρ δήλωσε οτι η παρουσία της τουρκικής τράπεζας στην Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι θέμα που ανακρίνεται συχνά απο το ελληνικό Κοινοβούλιο. «Καταθέτουν ερωτήσεις με αστικούς μύθους όπως οτι «με φθηνά δάνεια προσπαθούν να κατακτήσουν τα ελληνικά εδάφη». Αθήνα, Κομοτηνή , Ξάνθη . Φοβούνται τα υποκαταστήματα αυτά, τα οποία, το ενεργητικό τους δεν ξεπερνά το ενα δέκατο του υποκαταστήματος μας στην πλατεία Κιζίλαϊ στην Άγκυρα.» δήλωσε ο ίδιος.
Ο διοικητής της Ζiraat Bank τόνισε οτι η τουρκική τράπεζα λόγω αυτών των αντιδράσεων θα συνεχίσει την πολιτική της ίδρυσης υποκαταστημάτων και έδωσε το σημάδι οτι δεν σχεδιάζε κάποια εξαγορά ελληνικής τράπεζας. » Δεν έχουμε τη στρατηγική της υποχώρησης. Διότι οτι κάνουμε δεν είναι αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία» δήλωσε ο Τσαγλάρ.