Οτσαλάν: «Οι συζητήσεις τελείωσαν,τώρα διαπραγματεύσεις»

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο ηγέτης του PKK Αμντουλάχ Οτζαλάν που βρίσκεται φυλακισμένος στη νήσο Ίμραλι , μέσω της δικηγόρου του έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα δείχνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στο Κουρδικό ζήτημα και στις μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κούρδων και τουρκικής κυβέρνησης.
Η δικηγόρος του Οτζαλάν, Αϊσέλ Τουγλούκ, η οποια είναι πρωην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος , που επισκέφθηκε τη Δευτέρα τον ηγέτη του PKK , εξήγησε στους δημοσιογράφους το τι μίλησε με τον πελάτη της.
Σύμφωνα με την Τουγλούκ, ο Κούρδος ηγέτης της επιβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι επαφές με το τουρκικό κράτος. Ο Οτζαλάν είπε χαρακτηριστικά « Η περίοδος του διαλόγου τελείωσε , τώρα πια ξεκίνησε η περίοδος των διαπραγματεύσεων». Αυτή η δήλωση θεωρήθηκε ως ένα ξεκάθαρο σημάδι επιβεβαίωσης των πληροφοριών ότι υπάρχει ένας μυστικός διάλογος μεταξύ Οτζαλάν και αξιωματούχων της ΜΙΤ για την επίλυση του Κουρδικού και την κήρυξη οριστικής εκεχειρίας.
Ο Κούρδος ηγέτης φέρεται να έχει πει πως έχει διαπιστώσει πως και «το τουρκικό κράτος είναι υπέρ της ειρήνης».
Η Τουγλούκ μιλώντας στους δημοσιογράφους επανέλαβε ότι η εκεχειρία παρατάθηκε μέχρι τις εκλογές και ότι όλα έγιναν κάτω από την καθοδήγηση του Οτζαλάν.