Προεκλογική κόντρα «μέχρις εσχάτων» στη Θράκη

Η πιο σκληρή προεκλογική κόντρα του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών γίνεται στη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Γιώργος Παυλίδης υποψήφιος της ΝΔ,εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση εναντίον του αντιπάλου του Άρη Γιαννακίδη που υποστηρίζεταιι από το ΠΑΣΟΚ. Το δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ για αποδέσμευση κονδυλίων ύψους 400.000 ευρώ από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης όπου αναπληρωτής υπουργός είναι ο βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης,έδωσε την αφορμή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Έτσι κι αλλιώς η καχυποψία περισσεύει σ΄αυτή τη προεκλογική περίοδο στη Θράκη κι αυτό φαινεται και από την οργίλη δήλωση του Γ.Παυλίδη:
“Πληροφορηθήκαμε, και δεν μας εξέπληξε, ότι πέντε (5) Υπουργοί, Βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς, Διοικητές Οργανισμών και κάθε μορφής και σύστημα κρατικής εξουσίας, ενεργοποιήθηκαν με συσκέψεις απέναντι στον συνδυασμό μας, αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία μας.

    Τους δηλώνουμε ότι δεν μας πτοούν”.



Τα αναγραφόμενα πέρι κάθε μέσου περιγράφουν τα σενάρια και τις πληροφορίες που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες ότι όλοι οι ψηφοφόροι των “τουρκικών” συνδυασμών θα στραφούν προς τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος. Όσοι διακινούν αυτά τα σενάρια και τις απόψεις επικαλούνται τα “σταλινικά” ποσοστά που πήρε ο κ.Γιαννακίδης σε περιοχές που επίσης πήγαν πολύ καλά οι επικεφαλής των “τουρκικών” συνδυασμών. . Στο δήμο Ιάσμου για παράδειγμα ο Γιαννακίδης πήρε 52,76% και ο Γιώργος Παυλίδης που στηρίζει η ΝΔ πήρε 34,05%. Στο δήμο Αρριανών ο Γιαννακίδης σάρωσε. Πήρε 70,33% και ο αντίπαλός του ο Παυλίδης 20,73%. Στις ίδιες περιοχές οι «τούρκοι» υποψήφιοι πήγαν πάρα πολύ καλά. 56,35% είναι το ποσοστό του Γιαννακίδη στη Ροδόπη με τον Παυλίδη να λαμβάνει 30,6. Σε Καβάλα,Έβρο,Δράμα και Ξάνθη ο Παυλίδης κέρδισε με διαφορές που κυμαίνονται από 1,26 έως 6,23%.

Όλα αυτά από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν βεβαιότητα ότι οι ψηφοφόροι των δύο «τουρκικων» συνδυασμών θα υποστηρίξουν τον κ.Γιαννακίδη. Δημιουργούν ωστόσο εντάσεις σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή.