«Στη Θράκη υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία»,δηλώνει ο Αβραμόπουλος

Στη Θράκη υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία,επανέλαβε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος ,μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Επιστημόνων της μειονότητας.

“Θυμίζω, ότι η ισονομία και η ισοπολιτεία, εισήχθησαν ως αρχές με νομοθέτημα της Νέας Δημοκρατίας, ήδη από την εποχή του 1991.
Από τότε μέχρι τώρα, πολλά έχουν αλλάξει. Νέα δεδομένα έχουν δημιουργηθεί και η μειονότητα μπορεί να αισθάνεται ακόμα πιο ασφαλής, σε ένα περιβάλλον που με τη σειρά του, της διασφαλίζει την πολιτισμική της ταυτότητα.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημείωσα ότι αυτές είναι και οι βασικές αρχές, που διέπουν τη λειτουργία και τον σκοπό του Συλλόγου των Επιστημόνων.
Είδα μπροστά μου νέους ανθρώπους που έχουν προκόψει, που έχουν σπουδάσει και αυτό επιβεβαιώνει το πόσο δημοκρατική είναι η Ελλάδα. Μια χώρα, ανοιχτή στην καινούρια εποχή, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και τα όνειρα της νέας γενιάς της μειονότητας”,είπε ο κ.Αβραμόπουλος ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν ζητηθεί στρατόπεδα για λαθρομετανάστες στην περιοχή της Θράκης.