Ανασχηματισμός: Ανακοινώνεται στις 11:00 – Οι τελευταίες πληροφορίες

Ο κύβος ερρίφθη και ο ανασχηματισμός, δηλαδή οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθούν σήμερα (31.08.2021).

Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης θα ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το newsit.gr ας είχε ενημερώσει από το βράδυ της Δευτέρας (30.08.2021) πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκινήσει τα… τηλέφωνα στους υπουργούς, που λόγω ανασχηματισμού κάθονταν εδώ και μέρες σε… αναμμένα κάρβουνα.

Οι πρώτοι στους οποίους τηλεφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν δυο υπουργοί που μένουν: η Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας και ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν θα παραμείνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιθανότερος να τον αντικαταστήσει εκεί είναι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Το Προστασίας του Πολίτη είναι ένα από τα υπουργεία “κλειδιά” και ανάμεσα σε εκείνα που αναμένεται να “σπάσουν”. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μετατραπεί σε αυτόνομο υπουργείο.

Θα “σπάσει” επίσης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο κομμάτι του Περιβάλλοντος, αναμένεται να δημιουργηθεί υφυπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, με πρόσωπο έκπληξη επικεφαλής.

Ακόμη μια αλλαγή που εξετάζεται είναι η μετακίνηση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού.

Πηγή: Newsit.gr