Άντονι Μπλίνκεν: Στα Χανιά ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών – Η υποδοχή και τα χαμόγελα [pics]

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις επαφές που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη.

Τον κύριο Μπλίνκεν υποδέχθηκε αρχικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης και έπειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18.00 το απόγευμα, στην κεντρική είσοδο του σπιτιού του, στο Ακρωτήρι Χανίων, καθώς αναμένεται να εστιάσουν στο ζήτημα των εξοπλιστικών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και τα μηνύματα που θα στείλουν στην Τουρκία.

Οι πρώτες εικόνες αποτυπώνουν απόλυτα το «θερμό κλίμα»:

Σήμερα το πρωί, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε με αφορμή την επίσκεψη του Μπλίνκεν και τόνισε ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν και στις διμερείς σχέσεις, ειδικά για τα ζητήματα ενεργειακής και αμυντικής συνεργασίας, που σχετίζονται και με την προμήθεια των F-35.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα την τελευταία πενταετία έχει ακολουθήσει μια πολιτική ενδυνάμωσης των ενόπλων δυνάμεων. Η χώρα αποκτά ειδικό βάρος, είναι σημαντικό ζήτημα η αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων», υπογράμμισε και τόνισε πως στη συνάντηση με τον κ. Μπλίνκεν θα τεθεί και το θέμα των F-35 για το οποίο είπε ότι «νομίζω θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Φωτογραφίες Reuters