Αθήνα: Επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ με διαδηλωτές που φωνάζουν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω δύο ξεχωριστών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Ισραήλ με τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα τόσο από την πλευρά των Ισραηλινών όσο και από το στρατόπεδο των Παλαιστινίων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το ΚΚΕ και διάφορες συλλογικότητες στην πλατεία Συντάγματος υπέρ των Παλαιστίνιων. Μετά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οι διαδηλωτές έφτασαν στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.

Επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης δέχθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία τους Ισραήλ στην Αθήνα.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που έφταναν με πορεία από το Σύνταγμα οι πρώτοι διαδηλωτές έξω από την ισραηλινή πρεσβεία για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Πολλοί διαδηλωτές παραμένουν στην περιοχή φωνάζοντας συνθήματα με κυρίαρχο το «λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Νωρίτερα έξω από την ισραηλινή πρεσβεία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Ισραήλ, με τους διαδηλωτές να κρατούν ελληνικές και ισραηλινές σημαίες, καθώς και φωτογραφίες απαχθέντων αμάχων από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Tην εκδήλωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ διοργανώνει το «Israel Greece Friendship Association».

Συλλήψεις πέντε μεταναστών στη Σάμο

Σε συλλήψεις των πέντε από τους επτά αλλοδαπούς που προσήχθησαν χθες το βράδυ στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο, προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί και συνοριακοί φύλακες του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου, με τη συνδρομή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της διεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού.

Η δικογραφία κατά των πέντε, με την οποία οδηγούνται στην εισαγγελία Πρωτοδικών, περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Οι προσαγωγές έγιναν αργά χθες το βράδυ στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών από Παλαιστίνιους και Σύρους αιτούντες άσυλο μέσα στη δομή, για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες EUROKINISSI