Χαρδαλιάς: Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μπαίνουν στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη. Ο ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση απαιτεί άμεσα αντανακλαστικά και «η στρατηγική μας προσαρμόζεται».

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι από αύριο Παρασκευή, στις 6 το πρωί, ανεβαίνουν στο επίπεδο συναγερμού 4 οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης, για τις οποίες ανέφερε ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων δείχνει ότι υπάρχει συσχέτιση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Μέσος όρος ηλικίας τα 32,5 έτη. Στη Λάρισα υπάρχουν 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Μέσος όρος ηλικιας τα 30 έτη.

Στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» ανεβαίνουν από αύριο οι ΠΕ Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.