Δέκα οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

κακοκαιρία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη χώρα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, και πλέον ο απολογισμός φτάνει τους 10.

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για την Λάρισα, καθώς ο Πηνειός φουσκώνει διαρκώς και απειλεί την πόλη με δυο οικισμούς να έχουν ήδη εκκενωθεί από νωρίς το μεσημέρι.

Οι φόβοι που εκφράζονται όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων είναι ότι θα αυξηθούν, καθώς οι μαρτυρίες ανθρώπων που απεγκλωβίστηκαν από τις πληγείσες περιοχές είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 4 άτομα είναι προς το παρόν αγνοούμενοι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν «μάχη» κατα τη διάρκεια της νύχτας για να συνεχίσουν να απεγκλωβίζουν άτομα από τις πληγείσες περιοχές  από την κακοκαιρία Daniel. Μέχρι στιγμής, 586 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από τα επίγεια και εναέρια μέσα του ελληνικού στρατού, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχείρηση «Ασπίδες»
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Η φρεγάτα «Ψαρά» παρείχε υποστήριξη σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Η επιχείρηση «Ασπίδες» συνεχίζει να διατηρεί «τη δέσμευσή της να συνεισφέρει στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας και στην ενδυνάμωση της ναυτιλιακής ασφάλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.