Δεκαπενταύγουστος: Στην Τήνο Μητσοτάκης, Δένδιας και Α/ΓΕΕΘΑ – Φόρος τιμής στους πεσόντες της «Έλλης» [pics,vids]

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρίσκονται σήμερα στην Τήνο, για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη».

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του καταδρομικού «Έλλη» που τορπίλισαν πριν από 83 χρόνια ιταλικά υποβρύχια, όταν στις 15 Αυγούστου 1940 το χτύπησαν παίρνοντας στον υγρό τάφο του Αιγαίου αξιωματικούς και ναύτες. Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον κ.Δένδια και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ επιβιβάστηκαν στην πυραυλάκατο «ΞΕΝΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Εν συνεχεία, έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της «Έλλης» από τον Δήμο Τήνου και τιμητικοί κανονιοβολισμοί στο «Κανονάκι της Έλλης».

Οι λατρευτικές και εόρτιες εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας, με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, δέηση από την εξέδρα της πλατείας Παντανάσσης και εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον οικείο ποιμενάρχη Δωρόθεο.