Δένδιας: Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Ισραηλινό πρέσβη

Με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, έγινε συζήτηση για το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, τους τρόπους ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και τα ιερά προσκυνήματα των Ιεροσολύμων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νίκος Δένδιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα την πώληση των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων τύπου SPIKE – NLOS, που κατασκευάζονται από την κρατική ισραηλινή εταιρεία Rafael, στην χώρα μας, με την συμφωνία να υπολογίζεται περίπου στα 370 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό το έργο εντάσσεται σε μια σειρά συμφωνιών μεταξύ του Κράτους του Ισραήλ και της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπογραμμίζει περαιτέρω την ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των χωρών μας και των αμυντικών μας εγκαταστάσεων, καθώς και την αμοιβαία δέσμευσή μας για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ.