Δένδιας: Θα έρθει στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ για «διευκρινίσεις» μετά τη συνάντηση Ερντογάν – Σάντσεθ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares, σχετικά με την συνάντηση που είχε ο Ισπανός Πρωθυπουργός Σάντσεθ με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, οι οποίοι συμφώνησαν στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ισπανίας και Τουρκίας, με την προοπτική ναυπήγησης πολεμικών πλοίων.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας άφησε «αιχμές» κατά της Μαδρίτης, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης που είχε με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «να ακολουθούσαν κι άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξόπλιζαν χώρες που απειλούν με πόλεμο άλλες χώρες και κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Δένδιας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ισπανού Υπουργού Εξωτερικών, για να επισκεφτεί την Αθήνα, όπου και θα διευκρινιστούν πλήρως τα όποια ζητήματα προέκυψαν, από την επίσκεψη του Ισπανού Πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση που έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter:

«Σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού ΠΘ στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ @NikosDendias είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares. Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή».