Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Γρήγορα θα βρεθούν οι ένοχοι, λέει ο Χρυσοχοΐδης – «Καθαρό» το όπλο του εγκλήματος

«Ειδεχθές έγκλημα» χαρακτήρισε τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πολύ γρήγορα θα βρεθούν οι ένοχοι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε τις δηλώσει μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ζήτησε από τον υπουργό προστασίας του πολίτη την γρήγορη εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ολόκληρη η δήλωση Χρυσοχοΐδη είναι η ακόλουθη:

“Η δολοφονία αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευσθούν οι έρευνες. Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής και φιλήσυχη χώρα. Η ελληνική πολιτεία, η ελληνική Δημοκρατία, αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ γρήγορα, λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ”.

«Καθαρό» το όπλο που έκοψε το νήμα της ζωής του Γιώργου Καραϊβάζ

Εντωμεταξύ όπως δείχνουν οι βαλλιστικές εξετάσεις, «Καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Αυτό σημαίνει πως το όπλο αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί άλλη φορά σε εγκληματική ενέργεια. Οι αρχές πάντως θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση ώστε να επιβεβαιώσουν πως το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο χτύπημα.

Η αστυνομία έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσει τον εκτελεστή ο οποίος φορούσε χειρουργική μάσκα και δολοφόνησε τον Γιώργο Καραϊβάζ με 13 σφαίρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταθέσεις ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας δεν φορούσε κράνος παρά μόνο μια χειρουργική μάσκα.

Πηγή: Με πληροφορίες από Newsit.gr