ΕΑΒ: Επίσκεψη του ακόλουθου Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τανάγρα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, πραγματοποίησε ο ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, πλοίαρχος Michael Biery, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η κοινή προσέγγιση επί θεμάτων αμυντικής βιομηχανίας και η πρόθεση περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας με την ΕΑΒ στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας..

Ο κ. Biery αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες χαρακτηρίζονται «από αμοιβαία στήριξη», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτριος Παπακώστας, ενημέρωσε τον ακόλουθο ‘Αμυνας για τη θέση που κατέχει η ΕΑΒ στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και την αξιοσημείωτη εξαγωγική της δραστηριότητα και παρουσίασε το ευρύ φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, την τεχνογνωσία και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της και τα εν εξελίξει προγράμματα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

Τον ΑΚΑΜ της πρσβείας των ΗΠΑ συνόδευε ο στρατιωτικός ακόλουθος (ΣΑ) συνταγματάρχης Nathan Mann και τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΕΑΒ αντιπτέραρχος (Μ) ε.α. Ιωάννης Κούτρας, ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτριος Παπακώστας καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.