ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Οι Τούρκοι γράφουν για «Τούρκους» υποψηφίους!

Πολλές τουρκικές εφημερίδες και ιστότοποι αναφέρονται στις επικείμενες εκλογές της 20ης  Σεπτεμβρίου ,εστιάζοντας στους υποψηφίους που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
«17 Τούρκοι (ακριβής μετάφραση) θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές στην Ελλάδα» τιτλοφορείται ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu.

Στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης στο ψηφοδέλτιο των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πρώτη θέση έχουν ορισθεί υποψήφιοι της μειονότητας, ενώ στα ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, η Νέα Δημοκρατία, σημειώνεται ότι έχει τοποθετήσει στη δεύτερη θέση του εκλογικού ψηφοδελτίου του στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης τους «Τούρκους» (ακριβής μετάφραση) υποψηφίους, Birol Akifoglu και Mustafa Katranci. Ακόμη, σημειώνεται ότι στο νομό Έβρου, λόγω της μείωσης του «τουρκικού πληθυσμού» (ακριβής μετάφραση), δεν υπάρχουν Τούρκοι υποψήφιοι (στο ψηφοδέλτιο κανενός κόμματος).
Την είδηση αναδημοσιεύει και η ιστοσελίδα TRT Haber.