OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2019: Δεν θα γίνει τελικά το debate των πολιτικών αρχηγών

24/06/2019 - 12:57
debate
Share on FacebookShare on Twitter

Οριστικό ναυάγιο στο debate των πολιτικών αρχηγών. Δεν τα βρήκαν στις ημερομηνίες τα κόμματα. Συμφώνησε με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία. Διαφώνησαν όμως άλλα κόμματα και έτσι ήρθε το αδιέξοδο.

Οριστικά χωρίς debate πολιτικών αρχηγών θα πάμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αφού τελικά τα κόμματα δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο για την ημερομηνία που θα γινόταν η τηλεμαχία των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών.

Τι έγινε στη σημερινή συνεδρίαση

Μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε, η διακομματική επιτροπή συνεδρίασε ξανά τη Δευτέρα (24.062019) αλλά κατέληξε σε αδιέξοδο και στην απόφαση να μην γίνει καθόλου debate, αφού τα κόμματα δεν μπορούν να βρουν κοινή ημερομηνία.

Αρχικά είχε συμφωνηθεί το debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα θα γινόταν τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου.

Τα σχέδια των κομμάτων, όμως, ήρθε να ανατρέψει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει στις 30 Ιουνίου για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν.

Στο αίτημά του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το ότι οι διαπραγματεύσεις για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν θα  κρατήσουν έως την 1η Ιουλίου και ο πρωθυπουργός δεν θα προλάβαινε να επιστρέψει για να είναι παρών στο debate.

Το οριστικό τέλος στο ντιμπέιτ

Μοιραία η μπάλα βρέθηκε (ξανά) στο γήπεδο της διακομματικής Επιτροπής. Στη σημερινή συνεδρίαση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η τηλεμαχία να γίνει ακόμη και την 1η Ιουλίου (όπως αρχικά είχε αποφασιστεί) αλλά μετά τις 22:30 το βράδυώστε να έχει προλάβει ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε η Νέα Δημοκρατία αλλά όχι και όλα τα άλλακόμματα. Σε όλες τις άλλες ημερομηνίες που «έπεσαν» στο τραπέζι, τα κόμματα δεν μπορούσαν να βρουν κοινό τόπο.

Η «ελεύθερη» ημερομηνία κάθε πολιτικού αρχηγού «έπεφτε» πάνω σε «κλεισμένη» ημερομηνία κάποιου άλλου. Μοιραία, το αδιέξοδο οδήγησε στο οριστικό ναυάγιο. Για την ώρα δεν υπάρχει περίπτωση θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.

Πηγή: Newsit.gr

Tags: DEBATEΕΚΛΟΓΕΣ 2019ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΤΗΛΕΜΑΧΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

11/05/2026 - 04:32
drone
ΕΛΛΑΔΑ

30 κιλά εκρηκτική ύλη στο θαλάσσιο drone: Σειριακοί αριθμοί και λογισμικό «φωτίζουν» το USV καμικάζι

10/05/2026 - 07:36
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις

10/05/2026 - 07:19

Διαβάστε Επίσης

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Top News

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Μια φορά ο πατέρας μου πέρασε από δίπλα μου και έφυγε, δεν με γνώρισε»

Παραλήρημα Τραμπ για Ομπάμα και Μπάιντεν - «Το Ιράν παίζει παιχνίδια μαζί μας εδώ και 47 χρόνια, θα τους κοπεί το γέλιο»

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Άμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

Ελένη Μενεγάκη: Η συγκινητική ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας - «Η δική μου μαμά ήταν το πρώτο μου καταφύγιο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert