Εκλογές 2023: Αυτοδυναμία της ΝΔ δείχνει το exit poll – Τι γίνεται με τα μικρά κόμματα

Στις 7.00 μμ έκλεισαν οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και το exit poll δίνει την πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων για τα κόμματα.

Στο πρώτο αποτύπωμα των ψήφων φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει ισχυρή αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει απώλειες.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μικρή άνοδο σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου, ενώ το μεγάλο σοκ των εκλογών είναι οι Σπαρτιάτες, κόμμα το οποίο έχει στηρίξει ανοιχτά ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.


 

Επίσης, σύμφωνα με το exit poll υπάρχει ένα θρίλερ στα μικρά κόμματα με τη ΝΙΚΗ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25, που δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή. Όπως τονίζουν και οι δημοσκόποι για τα μικρά κόμματα θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα για να δούμε ποιος θα μπει στη Βουλή και ποιος θα μείνει εκτός, καθώς τα ποσοστά είναι οριακά στο 3%.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά του exit poll:

-ΝΔ από 40% έως 44%

-ΣΥΡΙΖΑ από  16,1% έως 19,1%

-ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από 10% έως 13%

-ΚΚΕ από 7,2% έως 9,2%

-ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ από 4% έως 6%

-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από 2,3% έως 4,3%

-ΝΙΚΗ από 2,3% έως 4,3%

-ΜέΡΑ25 από  2% έως 4%

-ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από  2% έως 4%

-ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,1% έως 4,1%

Το exit poll διενεργήθηκε για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse). Στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Intime News