Εκλογές 2023: Διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών [vid]

«Μόλις παρέδωσα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εισηγούμαι και επισήμως τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου. Με την ουσιαστική ολοκλήρωση, δηλαδή, της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας, όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί και όπως πράγματι συμβαίνει», αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η διαδικασία για τις εκλογές, θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα θυροκολληθεί το αργότερο μέχρι τις 6 το απόγευμα στο Κοινοβούλιο. «Έχω την χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της βουλής και την προκρηξη εκλογών στις 21 Μαΐου», είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά της θητεία της», και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ειδικά τους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά. «Εύχομαι η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και απευθύνομαι ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές, είναι στοίχημα για όλους μας. Να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα κρίνουν το δικό τους μέλλον και να μην επιλέξουν την αποχή».