Ενισχύθηκαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα που επιχειρούν σε Ηλεία, Γορτυνία και Ανατολική Μάνη

Ενισχύθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στις πυρκαγιές στην Ηλεία, τη Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη.

Ειδικότερα, σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών, ενός από την Κροατία και ενός από την Ισπανία.

Επίσης, στην πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Ήδη από το πρωί σε θέση μάχης για τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται σε σημεία απ’ όπου έχει περάσει η φωτιά, κυρίως σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, βρίσκονταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία.

Μάλιστα, όπως έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότερες από τις αναζωπυρώσεις γίνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Επίσης, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με το πρώτο φως της ημέρα στη γειτονική ορεινή περιοχή της Γορτυνίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή βρίσκονται 313 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Εντωμεταξύ σε δύο σημεία του Δήμου της Ανατολικής Μάνης, συγκεκριμένα στη δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας και στην περιοχή κοντά στη Μονή Τσίγκου, ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου, επιχειρούν συνεχώς ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις που επιχειρούν -εκτός από τα εναέρια μέσα- αποτελούνται από 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Και εδώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.