Επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι για τη Μονή Σινά: Ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Σίσι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά, μετά την πρόσφατη απόφαση της αιγυπτιακής Δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης του προσκυνηματικού και ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Μονής και την επίλυση του ζητήματος με τρόπο θεσμικό.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η λύση βρίσκεται στην ήδη καταγεγραμμένη κοινή κατανόηση των δύο πλευρών, καθώς και σε όσα είχαν συμφωνηθεί κατ΄ιδίαν και ανακοινωθεί δημοσίως κατά την επίσκεψη του αλ Σίσι στην Αθήνα στις 7 Μαΐου.

Συμφώνησαν ακόμη ότι στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου, ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αίγυπτο για την περαιτέρω επεξεργασία της συμφωνίας με σκοπό την ταχεία ολοκλήρωση της.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πάνος Ξενόκωστας στο EDIP Info Day και την Ημέρα Αμυντικής Βιομηχανίας Ελλάδας – Κύπρου
ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων: «15ετές πρόγραμμα εγχώριων ναυπηγήσεων για το Πολεμικό Ναυτικό με πλοία – υποβρύχια»

Η παρέμβαση και οι προτάσεις του Πάνου Ξενοκώστα στο EDIP Info Day και την Ημέρα Αμυντικής Βιομηχανίας Ελλάδας – Κύπρου για μια βιώσιμη ελληνική αμυντική ναυπηγική βιομηχανία

Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ελλάδα – Αίγυπτος – Κύπρος: «Ταχεία και ενιαία αντίδραση» απέναντι σε κοινές απειλές – Νέα δεδομένα και ψυχρολουσία για την Τουρκία

Η Κοινή Δήλωση μετά τη τριμερή συνάντηση αποτυπώνει τη μετάβαση της τριμερούς συνεργασίας σε ένα περισσότερο επιχειρησιακό μοντέλο