Εύβοια: Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από τον σεισμό των 5R – Σε επιφυλακή η ΕΜΑΚ – Ποιά σχολεία θα είναι κλειστά

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νότια – νοτιοανατολικά του οικισμού Ζάρακες στην Εύβοια, που σημειώθηκε στις 22:06 το βράδυ της Τρίτης.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκαν με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή μετά τη σεισμική δόνηση. Περιπολούν Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις. Έχουν κινητοποιηθεί επίσης οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Επιπλέον, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Προληπτικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Νότια Εύβοια θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, με αποφάσεις που υπέγραψαν, τόσο ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, όσο και ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.

Ειδικότερα, μετά τα 5 Ρίχτερ, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Κύμης Αλιβερίου, και μάλιστα από το πρωί να προχωρήσουν σε ελέγχους για πιθανές ζημιές σε όλα τα κτίρια.

Το ίδιο αποφασίστηκε και στο δήμο Καρύστου, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λευτέρη Ραβιόλο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές, αντίθετα η ανησυχία στους κατοίκους είναι μεγάλη».

Η ισχυρή δόνηση των 5R είχε το ίδιο επίκεντρο με αυτή που σημειώθηκε το ξημέρωμα της Τρίτης, την οποία ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.

Το κλίμα της ανησυχίας που επικρατεί ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ευβοίας μετά και τον χθεσινοβραδινό σεισμό, μετέφερε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που υπογραμμίζει «οι κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους μετά το νέο σεισμό».