Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ για την εκκένωση ξένων πολιτών – «Επιστρατεύονται» δύο C-130

Η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει να καίει, ενώ νέο μήνυμα 112 ήχησε λίγο μετά τις 10 για εκκένωση των περιοχών Γεννάδι και Κιοτάρι. Το χωριό των Λαέρμων καίει αυτή την ώρα η φωτιά, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου κ. Αναστάσιου Πατούνα έχει ήδη ξεκινήσει να καίει τα πρώτα σπίτια.

Περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών από τις παραλίες Κιοτάρι και Λάρδο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Ρόδο. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη, δύο σκάφη του στρατού ξηράς και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών στην Ελλάδα λόγω των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210-3681730.

Διάθεση μέσων Ενόπλων Δυνάμεων για συνδρομή στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Ρόδο:

-Επίσης διατίθενται 2 C-130 για μεταφορά προσωπικού και μέσων της ΕΛ.ΑΣ. και του ΠΣ στην Ρόδο

-Κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ 1 ακόμη CHINOOK θα διατεθεί στην Ρόδο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Newsit / Φωτογραφία Intime News