Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ήχησε το 112 για εκκενώσεις – Ποιές περιοχές στην Ελλάδα έχουν πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ήχησε το 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και αφορά τους κατοίκους στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Οι φλόγες έχουν πάρει μεγάλη έκταση και το έργο της πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μελία της Αλεξανδρούπολης και γύρω στις 13.00 επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.

Παράλληλα, για να διευκολυνθεί το πυροσβεστικό έργο αλλά και λόγω των πυκνών καπνών, έκλεισε και η Εγνατία Οδός και στα 2 ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το evros-news.gr, η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης.

Ποιές περιοχές θα έχουν αύριο πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Δύσκολη μέρα προβλέπεται και η αυριανή, Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, όσον αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) για μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιά κατηγορίας 4 προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)

– Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, ‘Αγιον Όρος)

– Περιφέρεια Αττικής

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)

Στις παραπάνω περιοχές παραμένει σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από: Newsit, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News