Φωτιά στην Πεντέλη: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα – Τι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν γίνει

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Πεντέλη έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό, από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Πεντέλης στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Επίσης, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε εκτροπές κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος, στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη στον Σταυρό της Αγ. Παρασκευής, στη Λ. Σπάτων και στις οδούς Ευρυτανίας και Κύπρου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τρία Canadair 415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell 214 και ένα BK 117 (για τον συντονισμό), έχουν ξεκινήσει με το πρώτο φως της ημέρας να προσεγγίζουν την πυρκαγιά. Λόγω της πυκνότητας του καπνού οι ρίψεις νερού δεν είναι ακόμα εφικτές και θα ξεκινήσουν να γίνονται περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά που μαίνεται η πυρκαγιά, στην πίσω πλευρά της Πεντέλης. Ακολουθεί και το 2ο κύμα πτητικών μέσων.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ 600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο και για τον σκοπό αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλησαν συνολικά 5 μηνύματα μέσω του 112 για οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση. Συγκεκριμένα στις 02.00, για την περιοχή της Πεντέλης και γύρω από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο, στις 02.50 για τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, στις 04.30 για Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, ενώ στις 05.20 για την Παλλήνη και Νέα Παλλήνη, ενώ στις 06.05 εστάλησαν οδηγίες μέσω του 112 για την αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News