Γαλλία: Στέλνει κι άλλες ενισχύσεις στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

Όπως επισημαίνει η Γαλλική Πρεσβεία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία αποστολή της Πολιτικής Προστασίας από τη Γαλλία στο εξωτερικό.

Γαλλία - Πολιτική Προστασία - Ελλάδα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την αντιμετώπιση των σφοδρών πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες, νέες ενισχύσεις από την Γαλλία φθάνουν στην Ελλάδα από σήμερα Τρίτη, 10 Αυγούστου.

Όπως γνωστοποίησε η γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, η πρώτη ομάδα από τη Γαλλία αποτελείται από 101 πυροσβέστες και 38 οχήματα.

Θα ακολουθήσει μια δεύτερη ομάδα 60 πυροσβεστών-διασωστών και 23 οχημάτων. Οι ενισχύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στους 80 πυροσβέστες και στα 3 Canadair που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.

Συνολικά, 250 μέλη της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει η Γαλλική Πρεσβεία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία αποστολή της Πολιτικής Προστασίας από τη Γαλλία στο εξωτερικό.

Αυτή η βοήθεια έρχεται σε συνέχεια του τηλεφωνήματος του Γάλλου Προέδρου, Emmanuel Macron, στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Αυγούστου 2021 και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε σε μήνυμά του στο Twitter το καθήκον αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων και επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, που πλήττεται σκληρά από τις σφοδρές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελικόπτερο Erickson
ΕΛΛΑΔΑ

Red Code: Σε κατάσταση κινητοποίησης η Αττική και άλλες 5 περιοχές της χώρας αύριο – Αναλυτικά ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Στο πλαίσιο αυτό ο εθνικός μηχανισμός ενεργοποιεί το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες υλικά και μέσα