Η Ελλάδα αποκαλύπτει: Η Τουρκία «εκβίασε» με όπλα τη Λιβύη για τη συμφωνία [pics,vid]

Φωτογραφίες που δείχνουν τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού με πλοίο από τη Τουρκία στη Λιβύη, παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη, φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα έχει στην κατοχή της φωτογραφικό υλικό που δείχνει αποβίβαση τεθωρακισμένων οχημάτων από τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Τρίπολης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η αποστολή του αμυντικού υλικού στην κυβέρνηση της Τρίπολης αποδεικνύει ότι η υπογραφή του Μνημονίου με την Άγκυρα για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών ήταν το αντάλλαγμα στην προμήθεια όπλων από τη Τουρκία.

Τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα στη Λιβύη

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο, το φως της δημοσιότητας είχαν δει φωτογραφίες από τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό και οχήματα προς την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ενώ ύστερα οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας είχαν «καυχηθεί» για την παραλαβή του εξοπλισμού που παραβιάζει το εμπάργκο όπλων που υπάρχει στην Λιβύη.

Χαρακτηριστικά, οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είχαν ενισχυθεί με τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και ποιοτικά όπλα», όπως ανέφεραν οι στρατιώτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση του εν λόγω στρατιωτικού εξοπλισμού.

Εδώ οι φωτογραφίες που είχαν δημοσιεύσει δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, που μάχονται τον Στρατάρχη Χάφταρ: