Η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ

Η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ τη Δευτέρα, 18/12/2023.

Σε ανάρτηση της οργάνωσης σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι «μαχητές» της ήταν αυτή που έβαλαν τη βόμβα πολύ κοντά στην έδρα των ΜΑΤ.

Όπως λένε οι συντάκτες της ανακοίνωσης της οργάνωσης «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», η ενέργεια αυτή ήταν αφιερωμένη σε όσους έχουν δολοφονηθεί και ξυλοκοπηθεί από την Αστυνομία.

Αναφέρουν πως τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν να για μην υπάρξουν θύματα τυχαίοι περαστικοί, αφού στόχος ήταν οι αστυνομικοί.

Δίνουν «υπόσχεση» και για άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή τη φορά οι αστυνομικοί των ΜΑΤ ήταν τυχεροί, αλλά δεν θα είναι την επόμενη φορά.

Υπενθυμίζεται πως η αυτοσχέδια βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ αποτελείτο από ζελατοδυναμίτιδα, δύο πυροκροτητές, C4  και διακόπτη, ενώ είχε τοποθετηθεί σε τάπερ και είχε σφραγιστεί με πλαστική σακούλα.

Εκείνη την ημέρα, την Δευτέρα 18/10/2023, η Ελληνική Αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση που ανέφερε:

«Σήμερα, Δευτέρα (18.12.23) στις 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα, το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Πηγή: Newsit.gr