Ilyushin: Έφτασε κι αρχίζει να επιχειρεί στις πυρκαγιές το ρωσικό «κήτος» [vid]

Στην Ελλάδα έφτασε ήδη χθες βράδυ το γιγαντιαίο αεροσκάφος Ilyushin II-76, το ένα από τα δύο «ιπτάμενα τάνκερ» που έστειλε η Ρωσία, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Ελλάδας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το Ilyushin – μαζί με το δεύτερο ίσιο αεροσκάφος που αναμενόταν τις πρωινές ώρες- αλλά και το Beriev που ήδη επιχειρεί επί μέρες στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να κάνουν συντονισμένη και κοινή ρίψη νερού.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το κάθε Ilyushin μπορεί να μεταφέρει 42 τόνους νερού και το Beriev γύρω στους 12, τότε 96 τόνοι νερού θα πέσουν στο ίδιο πύρινο μέτωπο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα σημεία που έχουν επιλεγεί για την επιχείρηση των ρωσικών αεροσκαφών, είναι η Πελοπόννησος -ήδη το Beriev επιχειρεί εκεί- αλλά και η Εύβοια, ειδικά σήμερα που ο πυκνός καπνός έχει υποχωρήσει, επιτρέποντας την απρόσκοπτη επέμβαση των εναέριων μέσων.

Το τεράστιο αεροσκάφος Ilyushin II-76, που κάνει τέτοια ρίψη νερού όσο σχεδόν 6 Canadair, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα τη Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα, είναι καθηλωτικά:

Σύμφωνα με τη Ρωσική πρεσβεία, το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του. Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά, το οποίο ρίχνεται από ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια, 600×100 μέτρα.

Χάρη στην υψηλή ταχύτητα που αναπτύσσει, φτάνει γρήγορα ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε Ελλάδα, Αρμενία, Ισραήλ, Συρία, Τουρκία, Χιλή κ.α.

Δείτε βίντεο με το Ilyushin να επιχειρεί, που επίσης έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα: