Ισχυρή έκρηξη στην αρχή της Λ. Συγγρού – Πληροφορίες για τραυματίες

Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας γύρω στις 07:00 το πρωί της Τετάρτης από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ταρακούνησε την περιοχή (λέγεται ότι ακούστηκε μέχρι και στο Καλαμάκι!), αναστατώνοντας τους κατοίκους στην περιοχή κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στην αρχή της Συγγρού, στο ρεύμα της καθόδου.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Από την ισχυρή έκρηξη και το ωστικό κύμα, έγιναν καταστροφές σε πολλά κτίρια σε μεγάλη απόσταση, με τζάμια και τζαμαρίες να σπάνε και προσόψεις κτιρίων να καταρρέουν.  Ζημιές υπάρχουν όχι μόνο στο αντίθετο ρεύμα αλλά και ένα οικοδομικό τετράγωνο “μέσα” από τη Συγγρού. Αντικείμενα από την έκρηξη εκτοξεύτηκαν πολλά μέτρα μακριά.

Υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας 78χρονος που φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο στο Λαϊκό νοσοκομείο με εγκαύματα. Μαρτυρίες κατοίκων μιλούν και για άλλες δύο εισαγωγές ατόμων, που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Είναι άγνωστο πως προκλήθηκε η έκρηξη, την οποία ακολούθησε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ σε κοντινό κτίριο.