Κασσελάκης: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει 20 μέρες Στρατό…»

Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Ως απάντηση στα σχόλια αυτά, πηγές από το στενό περιβάλλον του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως «ο κ. Κασσελάκης θα τηρήσει το νόμο και θα παρουσιαστεί να υπηρετήσει τη θητεία του στον στρατό για 20 ημέρες όπως προβλέπεται».

Όπως προαναφέραμε, ο 36χρονος κ. Κασσελάκης, εφόσον επέστρεψε στη χώρα μας από την οποία είχε αναχωρήσει για τις ΗΠΑ σε ηλικία 14 ετών, είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει ένα ολιγοήμερο διάστημα και στη συνέχεια έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του.

Η συνήθης διαδικασία είναι ο νεοσύλλεκτος να παραμένει αυτό το μικρό διάστημα στο Κέντρο Εκπαίδευσης που παρουσιάζεται και στη συνέχεια – αφού εξαγοράσει τη θητεία του – να απολύεται. Το στενό περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο διαρρέει πως ο κ. Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό «ακόμα και στην παραμεθόριο» αυτές τις 20 ημέρες.

Η επόμενη ΕΣΣΟ για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι το Νοέμβριο. Ειδικότερα, στο Στρατό Ξηράς οι κατατάξεις πραγματοποιούνται έξι (6) φορές κατ’ έτος και συγκεκριμένα: Ιανουάριο (Α΄/ΕΣΣΟ), Μάρτιο (Β΄/ΕΣΣΟ), Μάιο (Γ΄/ΕΣΣΟ), Ιούλιο (Δ΄/ΕΣΣΟ), Σεπτέμβριο (Ε΄/ΕΣΣΟ) και Νοέμβριο (ΣΤ΄/ΕΣΣΟ). Στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία οι κατατάξεις πραγματοποιούνται τέσσερις (4) φορές κατ’ έτος και συγκεκριμένα Φεβρουάριο (Α΄/ΕΣΣΟ), Μάιο (Β΄/ΕΣΣΟ), Αύγουστο/Σεπτέμβριο (Γ΄/ΕΣΣΟ) και Νοέμβριο (Δ΄/ΕΣΣΟ).

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ