Κορονοϊός: Θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού – Ποιοί την δικαιούνται

Onalert Newsroom
κορονοϊός

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άδεια ειδικού σκοπού θεσπίζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκδίδεται εντός της ημέρας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

  • Θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού, επιπρόσθετη της κανονικής άδειας, την οποία μπορεί να λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων (σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας ο ένας γονέας), με πλήρεις αποδοχές, για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι τις 10/04/2020.

  • Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας, τρεις θα λογίζονται ως ειδικού σκοπού και μόνο μία θα καταγράφεται ως κανονική άδεια.

  • Σε περιπτώσεις που η άδεια ειδικού σκοπού χορηγηθεί σε εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, το κράτος θα καλύψει από τον τακτικό προϋπολογισμό το ένα τρίτο (1/3) των αποδοχών του.Αυτός ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός και εξελίσσεται.

  • Σε περιπτώσεις που η άδεια ειδικού σκοπού χορηγηθεί σε εργαζόμενο του δημοσίου τομέα, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών του.

  • Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού, ταυτοχρόνως. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ο/η σύζυγος νοσηλεύεται, ή έχει προσβληθεί από κορονοϊό, ή είναι ΑΜΕΑ.

  • Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, δύναται ο εργοδότης να προτείνει επίσης τη δυνατότητα εργασίας με ευέλικτο ωράριο λειτουργίας, ή εργασία εξ’ αποστάσεως. Για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα δημιουργείται επίσης η δυνατότητα εργασίας με ευέλικτο ωράριο λειτουργίας, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάρ
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα – Κατάρ: Ετήσιος Στρατηγικός Διάλογος με έμφαση σε άμυνα, επενδύσεις και Δίκαιο της Θάλασσας

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την προσήλωσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, επιδιώκοντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας