Κρήτη: Νεκρός ο ένας επιβάτης του μονοκινητήριου που έπεσε στη θάλασσα [vid]

Ο συναγερμός που σήμανε στην Κρήτη μόλις έγινε γνωστό ότι μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα, ανοικτά της περιοχής του Κακού Όρους, δυστυχώς δεν στάθηκε αρκετός για να σώσει τη ζωή ενός από τους δύο επιβάτες.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου φέρεται να είχε προορισμό την Αίγυπτο, αλλά στις 9.55 εξέπεμψε σήμα mayday.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και έσπευσαν στο σημείο περιπολικό του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη για την παροχή βοήθειας των δύο επιβαινόντων, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, το σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τους δύο επιβάτες έφτασε στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον έναν και τον μεταφέρει σε νοσοκομείο στην Κρήτη.

Πρόκειται για 32χρονο από την Νότια Αφρική. Ο δεύτερος, ένας 62χρονος από την Ινδονησία, τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν άνδρες του Λιμενικού και διασώστες του ΕΚΑΒ, πάνω στο σκάφος του λιμεναρχείου Ηρακλείου, να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα που μίλησε στην ΕΡΤ, ήταν εταιρείας Ινδονησίας, είχε προέλθει από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και επόμενος σταθμός του θα ήταν η Ουργκάντα της Αιγύπτου.

Μαζί με το μονοκινητήριο που έπεσε απογειώθηκε ένα ακόμη ανάλογο αεροσκάφος, με το οποίο έκαναν μαζί το ταξίδι. Το δεύτερο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή φωτο: ertnews.gr