Κρήτη: Συνεχίζονται οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών – Η στιγμή της «απόβασης» σε παραλία [vid]

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας και ειδικά στη νότια Κρήτη προερχόμενοι από την Λιβύη. Μετά τις μαζικές αφίξεις του Σαββατοκύριακου σήμερα (()7.07.2025) άλλοι 230 διασώθηκαν από το Λιμενικό και την Frontex.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση οι 230 παράνομοι μετανάστες επέβαιναν σε δυο λέμβους , διασώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές και μεταφέρονται στο λιμάνι της Παλαιοχώρας. Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή (06/07/25) του επίσκεψη στη Βεγγάζη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης έθεσε και το μεταναστευτικό στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Μάλιστα, χθες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές εικόνες στην παραλία του Δισκού, δυτικά του Λέντα στα νότια του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη. Μετανάστες αποβιβάστηκαν από σκάφος διακινητών, οι οποίοι τους έφεραν από τις ακτές της Λιβύης.

Σε βίντεο στο cretalive.gr, φαίνονται οι στιγμές που οι μετανάστες κατέβαιναν από το σκάφος στην παραλία αυτή στη νότια Κρήτη, ανάμεσα στον κόσμο που απολάμβανε το κυριακάτικο μπάνιο του.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, τις τελευταίες ώρες έφτασαν στο νησί περίπου 800 αλλοδαποί.

Με πληροφορίες από: Newsit