Κυβέρνηση: «Φτάνει με τα fake news στα εθνικά θέματα! Καμία αλλαγή στην αμυντική θωράκιση της χώρας»

Fake news χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τουρκικό δημοσίευμα περί επί της ουσίας «αφοπλισμού» ελληνικών νησιών, ενώ για του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη αναφέρει κατηγορηματικά: «Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας».

Η δήλωση αυτή έρχεται ως απάντηση στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, που με αφορμή δημοσίευμα της φιλοερντογανικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak ότι «η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά», απηύθυνε το ερώτημα αν γνωρίζει το δημοσιευμένο άρθρο η κυβέρνηση κι αν το διαψεύδει.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ακόμη πως «την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα».

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, είναι η ακόλουθη:

«Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα.

Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι».