Κυβερνητικές πηγές: Ρητή εντολή Μητσοτάκη σε Δένδια να απαντήσει αναλόγως αν προκληθεί

Μετά την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η οποία έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών μέσων ενημέρωσης και πρακτορείων ειδήσεων, αποκαλύφθηκε πριν λίγο η «γραμμή» της Αθήνας.

Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές ανακοίνωσαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι:

«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως».

Υπενθυμίζεται ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο Υπουργών Εξωτερικών, ο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου άφησε αιχμές για το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νήσων που αξιώνει η Τουρκία, με αποτέλεσμα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών να του δίνει πληρωμένη απάντηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε στρατό στα νησιά διότι εσείς τα απειλείτε, καθώς έχετε στρατιά απέναντι έτοιμη να εισβάλλει, εκτός αν αυτό δεν ισχύει, τότε η Τουρκία να μας το πει».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters