Live News: Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Η αντίστροφη μέτρηση για την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί και θα υπηρετήσει μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου ξεκίνησε.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών, θα συγκροτήσει κυβέρνηση με επικεφαλής δικαστικό.

«Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο/ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει τον σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή».

Τα ονόματα που ακούγονται για τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι δύο πρέσβεων επί τιμή. Του πρέσβη επί τιμή Βασίλη Κασκαρέλη (είχε διατελέσει πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ και μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ) για το υπουργείο Εξωτερικών και του πρέσβη επί τιμή Παύλου Αποστολίδη (πρώην διοικητής της ΕΥΠ, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία) για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, υπουργός Εσωτερικών θα παραμείνει η κ. Καλλιόπη Σπανού.

Οι 3 υποψήφιοι υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί είναι η Μαρία Γεωργίου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επικρατέστερος φέρεται να είναι ο Ιωάννης Σαρμάς.


Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News