Mε «γαλλικό χρώμα» η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Rafale και Spitfire πάνω από την Αθήνα

Γαλλικό χρώμα θα έχει η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Στους σχηματισμούς των αεροσκαφών που θα πετάξουν στον αθηναϊκό ουρανό θα περιλαμβάνονται και 4 γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα απονηωθούν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον φαληρικό όρμο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, οι οποίες εκτός του αεροπλανοφόρου και των μαχητικών αεροσκαφών συμμετέχουν με τη φρεγάτα ALSACE που έχει καταπλεύσει στον Λιμένα Πειραιά. Επίσης, θα συμμετέχει στατικό άοπλο τιμητικό τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος Τιμής (French Navy Guard of Honour) στην Πλατεία Συντάγματος κατά την στρατιωτική παρέλαση, το οποίο θα συνοδεύεται από άγημα του Λόχου Φρούρησης και Απόδοσης Τιμών (ΛΦΑΤ) του ΓΕΕΘΑ.

Διελεύσεις πάνω από την Αθήνα θα πραγματοποιήσουν στον αττικό ουρανό, πέρα από τα ελληνικά και γαλλικά Rafale και το ιστορικό αεροσκάφος SPITFIRE, το οποίο θα συνοδεύεται από ένα Μαχητικό Αεροσκάφος F-16.

Επίσης, η Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στον Λιμένα Πειραιά, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω της Πανδημίας COVID-19.

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το onalert, στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να συνυπογράψει τις συμφωνίες για τα επιπλέον 6 μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τις 3+1 φρεγάτες Belharra, που θα αποκτήσουν η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό αντίστοιχα.