Μέλη των ΟΥΚ και πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ – Οι κατηγορίες και το οπλοστάσιο τους [pics]

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασαν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου οι τέσσερις συλληφθέντες ανάμεσά τους και το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς, καθώς επίσης και μέλη των ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα στο πλαίσιο της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος ενώ κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες βρίσκονται δύο μέλη των ΟΥΚ και σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr πρόκειται για έναν Αρχικελευστή και έναν Κελευστή, οι οποίοι ωστόσο δεν υπηρετούν σε μάχιμες ομάδες, δηλαδή σε επιχειρησιακές θέσεις. Επίσης, σημειώνεται ότι τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν χρησιμοποιούνται από την Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών ούτε έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απώλεια υλικών από τις αποθήκες.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, εκτός από τον ένα συλληφθέντα, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οι υπόλοιποι έχουν κατηγορηθεί για κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Φωτογραφίες Eurokinissi