Μέρκελ: Στην Αθήνα 28 και 29 Οκτωβρίου

Την Αθήνα θα επισκεφθεί, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Βερολίνο, Φαίη Καραβίτη, η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ αποτελεί – κατά την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο – «Σημαντικό δείγμα της στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Η ίδια τόνισε πως υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.

Η κ. Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη (28/10) το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.

Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία, πρόσθεσε η κυρία Ντέμερ.

Η καγκελάριος, την Παρασκευή, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

Όπως είχε αναφέρει το OnAlert στις 17 Οκτωβρίου, η κυρία Μέρκελ πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες που την «σημάδεψαν» κατά την 16ετή θητεία της στην καγκελαρία της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Μέρκελ πριν το τέλος της θητείας της – που εξαρτάται από το πότε θα τελεσφορήσουν οι συνομιλίες μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και Φιλελεύθερων για σχηματισμό κυβέρνησης – επισκέπτεται και την Αθήνα.

Το θέμα της επίσκεψης αυτής είχε συζητηθεί και κατά το τετ-α-τετ της Άνγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Λιουμπλιάνα.