Μεταναστευτικό: Αυξάνονται οι εισροές- Πάνω από 2.000 έφτασαν από τη Δευτέρα στο Αιγαίο

Αυξάνονται οι μεταναστευτικές εισροές - Διαβάστε τα νούμερα

μετανάστευση

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άλλοι 408 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους 73 με ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης, έφτασαν σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι στη Λέσβο.

Ανεβάζουν σε 12.000 τον αριθμό των όσων διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας, ο οποίος με υποδομές για μόλις 3.000 άτομα, επεκτείνεται πλέον με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε γειτονικά ελαιοκτήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 σήμερα Παρασκευή). Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564. Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως σήμερα έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Μυτιλήνης, ο εκτελών χρέη διοικητής ενημέρωσε σήμερα την Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι αδυνατεί να υποδεχθεί νεοεισερχόμενους αφού δεν υπάρχει πλέον χώρος ώστε να σταθούν προκειμένου να καταγραφούν. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον πρόχειρο σταθμό πρώτης υποδοχής που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης που προγραμματίσθηκε να γίνει με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων τοπικών υπηρεσιών την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μήνυμα που εμφανίζεται στη σελίδα του ΕΦΕΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Κυβερνοεπίθεση στον ΕΦΕΤ: Η νεκροκεφαλή και το μήνυμα που εμφανίζεται

Πρόκειται για επίθεση τύπου web defacement, στην οποία χάκερς αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον διακομιστή και αντικαθιστούν την αρχική σελίδα του ιστοτόπου με δικό τους περιεχόμενο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ΠτΔ Τασούλα σε Τραμπ: Οι δεσμοί Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένοι σε κοινές αξίες και εδράζονται σε κοινούς στόχους και συμφέροντα

«Ως σταθεροί Σύμμαχοι, οι δύο χώρες μας συνεργάζονται στενά για την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, την ενίσχυση της σταθερότητας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο»