Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο μέχρι σήμερα υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αφορμή για την κίνηση αυτή αποτέλεσε το γεγονός – όπως λέει ο ίδιος ο κ. Βαρβιτσιώτης – ότι έχει γίνει στόχος μιας επίθεσης «που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά».

«Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο.
Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κάνει αναφορά και στο περιστατικό του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη που βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον έριξαν από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon στη θάλασσα μέλη του πληρώματος.

«Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη.
Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Η επίμαχη δήλωσή του που κατά τον κ. Βαρβιτσιώτη «εύκολα παρερμηνεύτηκε» και για την οποία ζήτησε συγνώμη έγινε στις 6/9/2023 στο Open και ήταν η ακόλουθη: «Εγώ θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Δείτε ολόκληρη την δήλωση που ανήρτησε στο Facebook ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: