Μητσοτάκης: «Επέκταση του φράχτη στον Έβρο ακόμα και με εθνικούς πόρους – Χαιρετίζουμε την καλή διάθεση της Τουρκίας»

Στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη στον Έβρο παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να τονίσω την ανάγκη η πολιτική εργαλειοποίησης των προσφύγων να σταματήσει και από την γειτονική χώρα».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «θέλουμε να χαιρετίσουμε την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από την Τουρκία τους τελευταίους μήνες και είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποδώσουμε. Είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς και πιστεύουμε ότι από τώρα έως τις εκλογές να διαμορφώσουμε καλές συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές να ξαναπιάσουμε το νήμα των διαφορών μας πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο».

Eπανέλαβε ότι η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους «σε πείσμα όσων αντιδρούν». «Η επένδυση αυτή δεν είναι μια φτηνή αλλά απαραίτητη επένδυση για να θωρακίσουμε τα σύνορά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την χρηματοδότησή της με ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι εθνική επιταγή η κατασκευή της αλλά και ένα λαμπρό παράδειγμα του κράτους που θέλουμε».

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων τους άνδρες όλων των σωμάτων ασφαλείας γιατί όπως είπε, «στο πρόσωπό τους καθρεφτίζεται η αποφασιστικότητα να κρατήσουμε την πατρίδα μας ασφαλή και την κοινωνία μας έτοιμη να συνεχίσει στον δρόμο της ευημερίας». «Ο στόχος δεν είναι μόνο εθνικός αλλά και ευρωπαϊκός πια. Όλα τα παραπάνω», συμπλήρωσε «καταρρίπτουν τους ηττοπαθείς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ. Αντίθετα, αυτό το οποίο έγινε στον Έβρο και με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας μπορεί να αλλάζει να γίνεται καλύτερη και το κράτος πιο αποτελεσματικό. Μια Ελλάδα να βαδίζει στο μέλλον χωρίς να ξεχνά τον πατριωτισμό της ευθύνης».

Πηγή: Newsit