Μητσοτάκης στο υπουργικό: Αποτροπιασμός για την επίθεση στο νοσοκομείο – Να διερευνηθεί τι έχει συμβεί

Την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, εξέφρασε κατά την συνεδρίαση του υπουργικο συμβουλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας παράλληλα την άμεση ανάγκη να διερευνηθεί ακριβώς το τι έχει συμβεί.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως χθες, Τρίτη 17.10.2023, στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, είχε την ευκαιρία να επαναλάβει τις θέσεις της Ελλάδος: αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, πάντα όμως με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και έχοντας ως κύριο μέλημα την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Είναι επιβεβλημένο – η Ελλάδα ως χώρα της Ανατολικής Μεσογείου το γνωρίζει αυτό καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον – να μην επεκταθεί η σύρραξη και να αποφύγουμε οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι επίσης επιβεβλημένο, σε αυτές τις συνθήκες, να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς η Ελλάδα, ως εξωτερικό σύνορο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, έχει μία πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική φύλαξης των εξωτερικών μας συνόρων, κάτι το οποίο θα κάνουμε χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς υποχωρήσεις», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Γνωστοποίησε ακόμη πως θα ταξιδέψει στην περιοχή το συντομότερο δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας, ξεκινώντας το Σάββατο από το Κάιρο, στα πλαίσια μιας πολυμερούς Διάσκεψης την οποία συγκαλεί η Αίγυπτος με αντικείμενο το παλαιστινιακό πρόβλημα.

«Η Ελλάδα έχει λόγο σε αυτή τη νέα «έκρηξη» στη Μέση Ανατολή και μάλιστα με τη δική της σφραγίδα. Είμαστε δύναμη λύσης, είμαστε το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης αλλά είμαστε και το τελευταίο δυτικό φυλάκιο ειρήνης και σταθερότητας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.