OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Λισαβόνα – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

11/01/2021 - 04:04
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα επαφές με τον Πορτογάλο ομόλογο του Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο και της ανάληψης της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πορτογαλία για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην πορτογαλική πρωτεύουσα αρχικά είχε προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλλά ως γνωστόν αναβλήθηκε. Ο κ. Κόστα θα παρουσιάσει στον κ. Μητσοτάκη τις προτεραιότητες που έχει θέσει η πορτογαλική προεδρία ενώ αναμένεται να τεθούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πορτογαλική πρωτεύουσα σήμερα έχει ως εξής

  • Στις 12:45, ώρα Ελλάδος, οι κ.κ Μητσοτάκης και Κόστα  θα επισκεφτούν το κεντρικό κτήριο του Πορτογαλικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου εδρεύει η Ακτοφυλακή.
  • Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).
  • Στις 14:25, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο São Bento όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα .
    Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

Ποια η ατζέντα της επίσκεψης

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα κομβικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για την αναζωογόνηση των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά την πανδημία, η ψηφιακή μετάβαση και η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη.

Αναμένεται να συζητηθεί επίσης η πρόθεση της πορτογαλικής προεδρίας να θέσει στην ευρωπαϊκή ατζέντα κοινωνικά δικαιώματα και μέτρα κοινωνικής προστασίας, ιδιαίτερα υπό τη σκιά των επιπτώσεων της πανδημίας.

Οι δυο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τις προκλήσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία καθώς και για τη μεγάλη ευρωπαϊκή εκστρατεία εμβολιασμού.

Στην ατζέντα της συζήτησης που θα έχουν οι κ.κ Μητσοτάκης και Κόστα περιλαμβάνονται επίσης οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Μεταναστευτικό, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, όπου θα αξιολογηθεί η συμμόρφωση της Άγκυρας με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

Η συμμαχία στο πλαίσιο NATO

Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν ότι Ελλάδα και Πορτογαλία είναι άλλωστε δύο φυσικοί εταίροι και σύμμαχοι, αφενός ως μέλη του NATO αλλά και ως δύο μεσαίες ευρωπαϊκές οικονομίες με κοινά συμφέροντα και κοινούς στόχους, που μπορούν να συντονίζουν τις προσπάθειές τους ώστε να μεγαλώνουν το αποτύπωμά τους.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λισαβόνα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την έδρα της Ναυτικής Αστυνομίας της Πορτογαλίας, η οποία συμμετέχει από το 2014 στην Επιχείρηση «Ποσειδών» της Frontex που διεξάγεται στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου.

Επίσης θα επισκεφτεί και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Θαλάσσιας Ασφάλειας (EMSA), η οποία εδρεύει στην πορτογαλική πρωτεύουσα και μεριμνά ποικιλοτρόπως για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, έργο κρίσιμο για τον μεγάλο ελληνόκτητο στόλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: NATOΕΛΛΑΔΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Related Posts

κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 1.630 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

27/02/2021 - 17:44
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σκηνικό που θυμίζει άνοιξη – Αναλυτική πρόγνωση

27/02/2021 - 09:31
Lockdown
ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Παράταση στην Αττική – Ποια τα νέα μέτρα και ποιες περιοχές μπήκαν στο κόκκινο

26/02/2021 - 21:29

Διαβάστε Επίσης

Merkava: Το επιβλητικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης – «προστάτης» του Ισραήλ [pics]

Λιβύη: Επιμένει στο μνημόνιο με την Άγκυρα και η τουρκική Αεροπορία «κάνει χρυσές δουλειές» [pic]

Σαν σήμερα: Το 1991 τερματίζεται ο Πόλεμος του Κόλπου

Μπάιντεν σε Γερουσία: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο για το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης»

BioNTech: Τι λέει ο συνιδρυτής της εταιρείας για την πιθανή τρίτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19

«Άνοιγμα» από τον ηγέτη των SDF σε πρόεδρο Μπάιντεν για συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Ουκρανία: Ένας νεκρός από έκρηξη σε νοσοκομείο στην πόλη Τσερνίβτσι

Μιανμάρ: Έντονες συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών με μια τραυματία – «Τέλος» ο πρέσβης στον ΟΗΕ

Top News

Έπιασαν γνωστό τραγουδιστή σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στην Κυψέλη (vid)

Συναγερμός στα social media: Με μήνυμα «παγίδα» στο Μessenger κλέβουν προσωπικά στοιχεία (vid)

Τόνια Σωτηροπούλου: Πάγωσα όταν βρέθηκα δίπλα στον Ρόμπερτ Πάτινσον

Χρήστος Παππάς: Ακόμα και σε Νότια Αφρική και Αργεντινή κάνουν έρευνες - Πώς διέφυγε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής (vid)

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert