OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες – Το «ευχαριστώ» στις Ένοπλες Δυνάμεις [vid]

26/01/2022 - 12:16
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους πολίτες απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την χώρα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες άνθρωποι και να ταλαιπωρούνται ακόμα, ζητώντας συγνώμη ενώ ευχαρίστησε και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ζητώντας ο ίδιος συγγνώμη για την μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό αλλά με διάθεση αυτοκριτικής είπε ότι διδασκόμαστε από τα λάθη μας προσθέτοντας ότι υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες.

Μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτή, την τελευταία χιονοθύελλα. Αυτές θα διερευνηθούν πλήρως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και τους όρους που περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις με το Δημόσιο. Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέρδος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις. Με πρώτη, να μπορούν να κρατούν το δρόμο ευθύνης τους ανοιχτό. Αυτό έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε στην Αττική Οδό. Για αυτό και η απόφαση να δοθούν άμεσα 2.000 ευρώ στους οδηγούς οι οποίοι δοκιμάστηκαν εκεί. Και, όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Υποδομών, αποζημίωση θα υπάρξει και για όσους ταξίδεψαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταλαιπωρήθηκαν άδικα.

Σημειώνω ότι είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία ενεργοποιείται για να ανακουφιστούν με αυτή τη διαδικασία συμπολίτες μας οι οποίοι υπέστησαν βλάβη. Και θυμίζω, επίσης, ότι με νόμο αυτής της κυβέρνησης έχει προστεθεί πλέον στις συμβάσεις παραχώρησης και η πρόβλεψη αποζημίωσης -το τονίζω αυτό- ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό.

Προβλήματα όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπήρξαν μόνο στην Αττική Οδό. Υπήρξαν και σε κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου. Είναι σαφές ότι και εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά και πρέπει να εξετάσουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και να αναπροσαρμόσουμε τους σχεδιασμούς μας».

Το «ευχαριστώ» στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις λέγοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλα τα στελέχη της πολιτείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν οδηγούς, να μην κινδυνεύσουν ζωές. Ήταν μία τιτάνια προσπάθεια σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Θέλω να ευχαριστήσω και τους υγειονομικούς μας, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς παρά την πρωτοφανή χιονόπτωση δεν σημειώθηκαν δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας.

Να ευχαριστήσω επίσης και τους εργαζόμενους στον ΔΕΔΔΗΕ για τη δική τους προσπάθεια. Κάθε δέντρο που κόβει μία γραμμή μέσης τάσης ρεύματος είναι μία ξεχωριστή πρόκληση, ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν με μισό μέτρο χιόνι. Και για τις ελάχιστες περιοχές που ακόμα δεν έχουν ηλεκτρικό, ζητώ την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών. Νομίζω ότι στον τομέα αυτό πήραμε τα μαθήματα της «Μήδειας» και καταφέραμε και αποκαταστήσαμε την ηλεκτροδότηση σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Δείτε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού:

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Tags: ΓΕΕΘΑΕΚΑΒΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

USV
ΕΛΛΑΔΑ

USV στη Λευκάδα: Οι ουκρανικές και ρωσικές χειρόγραφες σημειώσεις, η εξέταση στη ΔΥΚ και το μάθημα για το Αιγαίο

13/05/2026 - 05:01
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Έντονες νεφώσεις αλλά με αύξηση της θερμοκρασίας – Δείτε αναλυτικά

13/05/2026 - 04:29
USV - Λευκάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνεται εντός 24ώρων η έρευνα για το USV στη Λευκάδα – Τι είπε στον Δένδια ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

12/05/2026 - 14:10

Διαβάστε Επίσης

J-35: Συμφωνία Πακιστάν και Κίνας για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη – Το μέλλον των J-10C και JF-17

Παρενόχληση ερευνητικού σκάφους από τουρκική πυραυλάκατο στην Αστυπάλαια – Παρενέβη η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ»

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πιθανά κύματα ρωσικών επιθέσεων με drones

Drones «καμικάζι» ψάχνει η ΕΕ με τον διαγωνισμό «Sentinel Strike» για περιφερόμενα πυρομαχικά νέας γενιάς

Μεντβέντεφ για δοκιμή Sarmat: Καμαρώνει και «απειλεί» την Ευρώπη – «Τώρα είμαστε πολύ πιο κοντά»

Το Ισραήλ τίναξε στον αέρα δύο αυτοκίνητα σε δρόμο κοντά στη Βηρυτό

U.S Navy: 15 πυρηνοκίνητα θωρηκτά κλάσης Trump και στόλο 400 πολεμικών πλοίων θέλει μέχρι το 2056

«Δεν είναι Magura το USV που βρέθηκε στην Λευκάδα», δηλώνει ο Ουκρανός κατασκευαστής των θαλάσσιων drones

Top News

Ναταλία Δραγούμη: Δεν λέω την ηλικία μου στην κάμερα, γιατί ίσως δεν κάνει καλό για τη δουλειά μου

Akylas - Eurovision 2026: Η αποθέωση για το «Ferto» και η σειρά στον τελικό - Πτώση στα στοιχήματα μετά την πρόκριση

Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Εικόνες από την πρόταση γάμου με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου στην μητέρα του μετά τον ακρωτηριασμό - «Μαμά τι να στεναχωριέμαι, ζω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert