Να μην απολυθεί κανείς ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ ζητά το ΚΚΕ

Να μην απολυθεί κανένας Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) ή Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ), ζητά με ανακοίνωσή του το Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «Την πόρτα της εξόδου από τον εργασιακό χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων βλέπουν οι πρώτοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Με την απόλυση στο χέρι, μετά από 6 χρόνια εργασίας σε παραμεθόριες περιοχές, σε πολεμικά πλοία, στα νησιά του Αιγαίου και σε Πτέρυγες Μάχης, αφού τους ξεζούμισε για ένα κομμάτι ψωμί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν τους δίνει το δικαίωμα ούτε στο ταμείο ανεργίας να μπουν»

Το ΚΚΕ ζητά να ανακληθούν άμεσα οι διαταγές απόλυσης και «να επανέλθουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι ΟΒΑ, είτε με τον ίδιο τον θεσμό τους ως ΟΒΑ, είτε ως Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), είτε ως μόνιμο προσωπικό».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκτιμά ακόμη πως «στα επόμενα 2 χρόνια ετοιμάζονται για απόλυση οι πρώτοι ΕΠΟΠ. Χιλιάδες ΕΠΟΠ που δεν συμπληρώνουν συντάξιμα χρόνια για μια σύνταξη που θα ικανοποιεί τις βασικές τους ανάγκες για την επιβίωσή τους, τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους», ζητώντας κανείς ΕΠΟΠ να μην απολυθεί.

Κατά το κόμμα της αντιπολίτευσης φρένο στην απόλυση των ΟΒΑ ή των ΕΠΟΠ θα βάλει μόνο «ένα ισχυρότερο ΚΚΕ στη βουλή».

«Την 21η Μάη έγινε ένα βήμα. Την 25η Ιούνη πάμε όλοι μαζί για περισσότερα», καταλήγει η ανακοίνωσή του το Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.