Έβρος: Νέα επεισόδια στα σύνορα με ρίψεις χημικών (pics, video)

Άλλη μία ημέρα με επεισόδια ξημέρωσε στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στο φυλάκιο στις Καστανιές.

Νέα επεισόδια σημειώνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές, όπου γίνονται συνεχείς ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά κατά των ελληνικών δυνάμεων.

Περίπου 100 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο ύψος του φυλάκιου στο Παζάρ Κουλέ, πετούν συνεχώς δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης.

Ένταση και το βράδυ

Ένταση επικρατεί από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στις Καστανιές Εβρού, με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά στο ελληνικό φυλάκιο, ύστερα από κάποιες ώρες ηρεμίας που ακολούθησαν τα πρωινά επεισόδια.

Παράλληλα, κατά μήκος του φράχτη, από την τουρκική πλευρά, δεκάδες άνθρωποι – πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στην περιοχή – έχουν ανάψει φωτιές.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ακούγονταν σποραδικοί πυροβολισμοί. Όμως οι ήχοι προέρχονταν από αβολίδωτα πυρά – και από τις δύο πλευρές. Αυτό συμβαίνει συχνά και είναι μόνο για αποτροπή

Το απόγευμα της Παρασκευής, Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά του φράχτη.