ΟΔΔΗΧ: Εκδίδεται για πρώτη φορά δεκαετές ελληνικό ομόλογο από το 2010

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με την έκδοση 10ετούς ομολόγου. Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αύριο. Ορίστηκαν οι ανάδοχοι. Τρεις αμερικανικές και τρεις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση 10ετούς ομολόγου, με τον ΟΔΔΗΧ να ανακοινώνει ότι ορίστηκαν οι ανάδοχοι. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου μετά από εννέα χρόνια. Η τελευταία ήταν τον Μάρτιο του 2010 με επιτόκιο 6,25% και άντληση 5 δις ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανοίξει αύριο. Ανάδοχοι θα είναι τρεις αμερικάνικες τράπεζες και τρεις ευρωπαϊκές οι Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Credit Suisse, BNP Paribas και HSBC.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον», ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές, ωστόσο πηγές της αγοράς αναφέρουν πως η 5η Μαρτίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για την εκκίνηση της διαδικασίας.

Το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 4% ή και χαμηλότερα και στοίχημα πλέον είναι μόνο η υπερκάλυψη. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το ποσό που θα ζητηθεί είναι στα επίπεδα των 2 – 2,5 δις.

Πηγή: Newsit.gr