Οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας και Ιταλίας υπογράφουν το μεσημέρι Δένδιας και Ντι Μάιο

ΑΟΖ Ελλάδα - Ιταλία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο (Luigi Di Maio) θα πραγματοποιήσει, σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ μετά τη συνάντηση θα υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, θα υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία καθώς είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση προχωράει τις διαδικασίες οριοθέτησης ΑΟΖ με γειτονική χώρα.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Με το αντι-drone σύστημα «Τεύκρος» του ΚΕΤΑΚ καταρρίφθηκε drone που προσπάθησε να περάσει παράνομο φορτίο μέσα στις φυλακές Λάρισας

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής θα ενισχυθεί με επιπλέον 25 συστήματα anti-drone, ακόμη πιο εξελιγμένου επιχειρησιακού τύπου, «Τεύκρος ΙΙ»