OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Παυλόπουλος: «Η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν θα περάσει»

28/10/2019 - 14:20
Παυλόπουλος
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Τουρκία προσβάλλει βάναυσα τη διεθνή νομιμότητα στη Μέση Ανατολή και η αυθαιρεσία της δεν θα περάσει», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η γειτονική χώρα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Έλληνες, με αρραγή ενότητα, θα υπερασπιστούν τα εθνικά τους θέματα και τα εθνικά τους δίκαια και θα επιβάλλουν τον σεβασμό της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας.

«Το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, ήταν μια κορυφαία, στην σύγχρονη Ιστορία, πράξη αντίστασης εναντίον του φασισμού και μια εξίσου κορυφαία στάση υπεράσπισης της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, του Ανθρώπου», είπε ο κ. Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης.

«Το ίδιο «ΟΧΙ» εκπέμπουμε σήμερα εμείς, οι Έλληνες, από την Θεσσαλονίκη, από την Μακεδονία μας, εναντίον καθενός ο οποίος επιβουλεύεται τα ίδια Πανανθρώπινα Ιδανικά», σημείωσε και συνέχισε: «Κατ’ εξοχήν δε το «ΟΧΙ» αυτό απευθύνεται στην γείτονα Τουρκία η οποία, αδιστάκτως, προσβάλλει βάναυσα την Διεθνή Νομιμότητα στην Μέση Ανατολή. Η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν θα περάσει. Κι ακόμα τούτο: Ας αντιληφθεί η Τουρκία ότι οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος, θα υπερασπισθούμε, υπό όρους αρραγούς ενότητας, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια και θα επιβάλλουμε τον σεβασμό της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, πάνω στην οποία τα Δίκαια αυτά εδράζονται».

Ο κ. Παυλόπουλος είχε επικοινωνία με τον πιλότο του μαχητικού F-16, της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», που με τις εντυπωσιακές ασκήσεις ακριβείας και επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από το χώρο της παρέλασης κέρδισε τις εντυπώσεις, τον επισμηναγό Δημήτρη Βολακάκη.

Από τους αιθέρες, ενώ έκανε την αεροπορική επίδειξη, ο επισμηναγός έστειλε το μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Θεσσαλονικείς και όλους τους Έλληνες, λέγοντας: «Τούτος ‘δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, Χρόνια πολλά Μακεδονία, Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Ο κ. Παυλόπουλος ανταπέδωσε τον χαιρετισμό: «Κύριε Επισμηναγέ, ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ειδικότερα για την Πολεμική μας Αεροπορία. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά του αεροσκάφους σας είναι προέκταση της ψυχής σας, προέκταση της ψυχής του λαού μας του Έθνους μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας δυναμώνει».

Tags: 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΠΑΡΕΛΑΣΗΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις, αφρικανική σκόνη και πιθανές βροχές στα δυτικά

08/05/2026 - 04:33
Ροζολής
ΕΛΛΑΔΑ

Τάσος Ροζολής: Πρόταση για μόνιμη κυβερνητική δομή αμυντικής βιομηχανίας και κατοχύρωση του 25% εγχώριας συμμετοχής

07/05/2026 - 22:31
USV - drone
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Λευκάδα: Ψαράδες εντόπισαν θαλάσσιο drone – Παραδόθηκε στο Λιμενικό [vid]

07/05/2026 - 20:11

Διαβάστε Επίσης

Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν παραμένει σε ισχύ – «Έπαιξαν, τους εξολοθρεύσαμε»

Οι ΗΠΑ έπληξαν το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς και το νησί Κεσμ μετά από επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικά αντιτορπιλικά

Το σχέδιο για την υποστήριξη των Chinook: Οι διαπραγματεύσεις με την Boeing, το Outsourcing και οι αυξημένες διαθεσιμότητες

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις, αφρικανική σκόνη και πιθανές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1945 η Ναζιστική Γερμανία παραδίδεται – Ημέρα της Νίκης

Τάσος Ροζολής: Πρόταση για μόνιμη κυβερνητική δομή αμυντικής βιομηχανίας και κατοχύρωση του 25% εγχώριας συμμετοχής

WSJ: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτρέπουν ξανά την χρήση των βάσεών τους από τις ΗΠΑ – Επανέναρξη του «Project Freedom»;

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης

Top News

Η θρυλική Μπόνι Τάιλερ σε τεχνητό κώμα μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση

Η Βάσω Λασκαράκη και ο Λευτέρης Σουλτάτος full in love και στο Μαϊάμι - Η νέα πόζα από το πρόσφατο ταξίδι τους

Δάφνη Καραβοκύρη: Νόσησα με νευρική ανορεξία στα 15 μου επειδή χώριζαν οι γονείς μου

Ο Αλέξης Παπαχελάς αποχαιρέτισε τη Σία Κοσιώνη στον «αέρα» του ΣΚΑΪ: «Εις το επανιδείν» - Τι απάντησε η δημοσιογράφος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert